Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

undefinedCarlisle Cullen

Ismert még Stregone Benefice-ként. Fizikai kora 23 év.  Szőke hajú, magas (kb 1,9 m), vékony, de izmos férfi.
1640-ben született Angliában, Londonban. Apja anglikán lelkész volt, aki más lelki pásztorokkal együtt boszorkányokat, vérfarkasokat és vámpírokat üldözött ebben az időben. Ahogy édesapja idősebbé vált, Carlisle vette át helyét a vadászatokban. Egy ilyen hajsza során harapta meg egy vámpír. Mivel tudta, hogy a társadalom kifogja közösíteni, elbujdosott és egyedül szenvedte végig az átváltozás kínjait. Elborzadt attól amivé vált, és rengeteg módon próbált véget vetni az "életének", de hiába. Olyan messze vándorolt az emberektől amennyire tehette. Egy nap, mikor eluralkodott rajta szomja megölt pár elhagyott szarvast. Ekkor jött rá arra, hogy nem muszáj emberi véren élnie ahhoz, hogy életben maradhasson. Megtanulta kontrollálni  a szomját és orvosi diplomát szerzett, hogy segíthessen az embereken. Úgy gondolja, hogy a vámpírrá változás után az ember valamilyen képessége felerősödik.


Esme Cullen

Született Esme Platt, később Esme Evenson. 1895-ben született az ohio-i Colombus-ban.
16 éves korában eltörte a lábát, ekkor Carlisle kezelte. Később hozzá ment Charles Evenson-hoz. De a férfi kihasználta. Mikor Esme rájött, hogy terhes elbujdosott és egy kisfiúnak adott életet, aki pár nap múlva meghalt. A nő bánatában öngyilkos akart lenni, ezért leugrott egy sziklaszirtről. Mikor megtalálták azt hitték, hogy maghalt és ezért a hullaházba szállították. Carlisle akkoriban ismét a kórházban dolgozott és meghallotta Esme szívverését. Felismerte és vámpírrá változtatta. Esme hamarosan beleszeretett Carlisle-ba és összeházasodtak. Sajátjaként szereti vámpír gyermekeit, de nem tud megbékélni azzal, hogy már soha sem fog tudni gyermeket szülni. Szeret öreg házakat restaurálni.
Testi életkora 26 év. Magas (kb. 1,7 m), karcsú, de mégis kerekded. Haja karamella színű. Neki nincs különleges képessége, de szenvedélyesen tud szeretni. Arca szív alakú.

Rosalie Hale

1915-ben született Rochester-ben. Édesapja bankár volt. Rosalie-t nemcsak a világ legszebb nőjének, hanem az emberi világ legszebbjének írja le a könyv. Magas, vékony, szoborszerű testalkata van. Hosszú hullámos szőke haja van. Fizikai kora 18 év.
Royce King II. érdeklődést tanúsított Rosalie iránt és hamarosan eljegyezték egymást.Egy nap, mikor Rose haza felé sétált találkozott az ittas Royce-szal és barátaival. A férfiak megverték Rosalie-t és valószínűleg meg is erőszakolták és ez a halálához vezetett.
Carlisle arra ment keresztül és úgy döntött átváltoztatja a lányt. Rosalie az átváltozása után megkereste, azokat akik bántalmazták és megölte őket, de a vérükből nem ivott.undefined
Emmett Cullen

Eredeti neve Emmett McCarty. Emmett-et magas, testes és rendkívül izmos férfinak írja le a könyv. A legtöbb ember számára nagyon félelmetes.Neki kissé göndör, sötét haja van. Medve szerű.
Emmett 20 éves volt átváltozásakor, az Tennessee állambeli Gatlinburg-ben élt. 1935-ben egy medve támadta meg, sérülései nagyon komolyak voltak. Rosalie talált rá miközben vadászott. Rosalie 100 mérföldön keresztül cipelte a férfit. Megkérte Carlisle-t, hogy mentse meg Emmett-et. Átváltozása után Emmett csatlakozott a Cullen családhoz, ám először zavarta a család táplálkozási módja.Alice Cullen

Mary Alice Brandon az eredeti neve. Alicet a könyv egy tündérhez hasonlítja. Kis termetű (kb 1,5 m), rövid fekete haja van, járása kecses. Különleges képessége a jövőbe látás, de ez viszonylag korlátozott.  Azokat a dolgokat látja, amiket az emberek döntései eredményeznek. Alice látja azokat az embereket, akik vámpírrá fognak válni, ám a vérfarkasokat nem látja a látomásaiban. Alice rendkívül optimista, szeret partikat rendezni.
Emberi életére nem emlékszik. Kiderítette, hogy 1901-ben Biloxi-ban, Mississippi államban született és egy intézetbe zárták, mert előérzetei voltak. Alice-t egy az intézetben dolgozó vámpír változtatta át, hogy megvédje James-től. Alice azt is felfedezte, hogy a sírkövén található dátum megegyezik azzal, amikor felvették az intézetbe. Kutatásaiból az is kiderült, hogy volt egy húga, akit Cynthia-nak hívtak és az  ő lánya, Alice unokahúga még mindig Biloxi-ban él.

undefined
Jasper Hale

Eredeti nevén Jasper Whitlock. Texasban születettet. 1861-ben csatlakozott a sereghez, hogy harcolhasson a  polgárháborúban. Nagyon karizmatikus személyiség, ezért gyorsan jutott feljebb a ranglétrán. 1863-van változtatta át egy Maria nevű vámpír, ekkor 20 éves volt. Képessége, hogy befolyásolni tudja a körülötte lévők érzelmeit.
Maria azért változtatt át, mert észrevette, hogy Jasper milyen gyorsan jut feljebb a ranglétrán. Jasper feladata átváltozá után az volt, hogy fiatal vámpírokat képezzen ki, majd miután erejük kezdett elhalványodni meg kellett őket ölnie. Ám a század végén Jasper csatlakozott két régi barátjához, Peterhez és Charlotte-hoz. De hamarosan elhagyta őket. ALice előre látta, hogy találkozni fog Jasperrel egy félig üres philadelphia-i étkezdében és együtt keresik fel a Cullen családot. Jaspernek a múltja maitt; amikor még emberekre vadászott, nagogy nehéz kordában tartania a szomját. Nem ez az első alkalom, hogy a vegetáriánus életmódot választja, de még így is nehéz kontrollálnia magát.
Méz szőke haja van. Magas, sovány, de mégis izmos. Testét sebhelyek borítják, melyeket az fiatal vámpírok kiképzése során szerzett.

undefinedEdward Cullen

Eredeti neve Edward Anthony Mason. 1901. június 20-án született Chicago-ban, Illinois államban. 1918-ban Spanyol náthában haldokolt. Édesanyja, Elisabeth arra kérte Carlisle, hogy mentse meg a fiát a haláltól. Carlisle ezért átváltoztatta Edward-ot, ekkor 17 éves volt. Ő volt az első aki csatlakozott Carlisle-hoz. Nagyon jól zongorázik.
Edward mint, minden vámpír erős és gyors. Emberkén a szeme zöld volt. Haja bronz színű. Olvasni tud mások gondolataiban, kivéve a Bellájéban. Magas, testalkata vékony, de mégis izmos.

 

        Isabella Marie Swan Cullen

Becenév: Bella, Bells
Született: 1987. szeptember 13.
Forks, Washington
Rokonok: Charlie – Apja; Renée – Anyja
Családi állapot: Edward Cullen felesége
Vámpírrá változás: 2006. szeptember 10.
Állandó kor: 19
Külső: csokibarna szem, barna hullámos haj, sápadt (falfehér) bőr
Faj: ember, majd vámpír
Különleges képesség: nem hatnak rá a vámpírok képességei
Autója: fakóvörös furgon, később fekete Mercedes angyal
 
 
                   Jacob Black

Becenév: Jacob, Jake
Született: 1989.
Rokonok: apja – Billy Black
Családi állapot: egyedülálló, később Nessie lelki társa
Vérfarkassá változás: 2005.
Állandó kor: nincs
Külső: barna bőr, hosszú, éjfekete egyenes haj, később levágatja rövidre, sötét szem, vérfarkasként vöröses-barna a szőre (bundája)
Faj: ember, majd vérfarkas
Különleges képesség: nincs
Autója: 1986-os Volkswagen Rabbit

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köszönöm

(Szerkesztő, 2011.07.03 12:23)

Nagyon szépen köszönöm :) csak annyi a probléma, hogy nincs időm foglalkozni a weblappal, és e miatt elhanyagoltam. Sajnálatos módon a közel jövőben se fogom tudni frissíteni :/

gratulálok!!!

(kittii, 2011.01.28 22:13)

Ez azoldal tök jo ! egy csomó dolgot megtudtam a szereplőkről amit eddig nem vettem éészre a könyvben vagy a filmben.Csak így tovább!!

érdekes

(Szerkesztő, 2010.08.22 18:02)

Örülök, hogy ennyire érdekel :) Csak olvasni kell a könyveket, és még mélyebben utánanézni a twilight saga történetének :) a 4-edik rész-ben születik meg a gyermek. Könyvben már nagyon régóta kintvan a boltokban, és amint értesülök arról, hogy a mozikban is látható lesz azonnal közz éfogom tenni a weblap nyitóoldalán!

üdv.: Anonimus

valami

(semmi közöd hozzá, 2010.07.28 16:05)

a testvérem nagyon nagy twiliht rajongó. a harmadik részt már ki olvasta könyvben de már meg is nézte.a negyedik részt még nem láttuk.nagyon jo az oldal .honnan tudja hogy mikor változott át bella vámpirrá? nagyon jo . ha megjelenik a twiliht negyedik rész valaki szoljon. az ötödik vagy valamelyik részben a bellának lessz gyereke és úgy születikmeg hogy a kisgyerek ki rágja magát a bella hsából . és az edwárdnak azért kel átváltoztatni a bellát vámpirrá hogy ne fájjon nekei amikor a gyerek ki rágja magát a hasából.

Ennek örülök

(Anonimus, 2010.01.21 18:23)

Éppen ezért jött létre az oldal, hogy a Twilight filmsorozat rajongói egy helyen legyenek, és ha valamit nem tudnak, akkor megtudhassanak a szeplőkről, vagy a történetről. Természetesen,még nagyon sok mindennel fog bővülni az oldal :)

Nagyon jó

(Dóra, 2010.01.21 17:44)

Ez nagyon jó:)tetszik az oldal így legalább több mindent megtudhatunk:)